background

Een van de meest gevraagde programma's van Willem heet ‘Geestig Geloof’’. Welke rol speelt het Katholiek Geloof bij ouderen, verstandelijk beperkten, bij u, bij mij? Had u ook een Heeroom of Tante Zuster in de familie?

Als pastoor neemt Willem u mee in zijn verkenningen in de kerk van zijn jeugd en latere leven. Maar ook die van zijn ouders,  grootouders en anderen. Het is weer een programma met een knipoog, maar toch ook met genoeg momenten om even bij stil te staan bij de traditie van het katholieke geloof. Willem maakt weer veel gebruik van foto’s en film in dit programma. En van een heus altaar met brandende kaarsen!

Willem heeft een speciaal programma gemaakt voor Koningsdag, naar keuze al dan niet met een quiz erin. Leuke liedjes, grappige anekdotes, mooie foto's en filmpjes, allemaal ter ere van de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander en natuurlijk zijn Maxima. 

Toevallig is Willem op dezelfde dag jarig als de Koning, een dubbele feestdag dus voor hem. Maar toch komt hij graag voor u optreden als er maar een keer ook voor hem gezongen wordt!

Willem vindt het erg leuk om de Sint te begeleiden, maar ook om het publiek zelf te vermaken met oude en nieuwe, bekende en minder bekende Sinterklaasliedjes. Natuurlijk zelf als de Kanariepiet verkleed. Hij kent heel veel Sinterklaasliedjes, maar ook andere liedjes! Geschikt voor jong en oud. 

Er kan evt. ook gebruik gemaakt worden van geprojecteerde, sfeervolle beelden en de teksten van de Sinterklaasliedjes kunnen zo meegezongen worden.

Willem vindt het leuk als Kerstman te komen! Een kerstman die allerlei ludieke Kerst-en andere liedjes zingt en leuke anekdotes vertelt. Als nooit te oude kerstman laat hij het publiek flink dansen en gek doen. Als oude, ervaren Kerstman heeft hij natuurlijk zijn adviezen aan hen klaar, gevraagd en ongevraagd.

Willem heeft zelf een mooi kerstmankostuum. Helaas geen rendieren meer sinds het verbod op wilde dieren in voorstellingen...

Een van de sfeervolste periodes is Kerst. Willem kan een kerstviering opluisteren met muziek, maar hij beschikt ook over een groot repertoire van oude en nieuwe kerstliederen, niet alleen serieuze, maar ook heel ludieke! Hij heeft daarbij een prachtige multimedia-presentatie met schilderijen, filmpjes en foto’s gemaakt om het publiek nog meer in de sfeer te brengen. Het programma kan in overleg aangepast worden aan de doelgroep. Kerstmis zoals het vroeger was….

Over de Liefde, daar valt natuurlijk heel wat over te zingen. Vooral op of rond Valentijnsdag. Maar ook op andere momenten mag natuurlijk wel wat gezongen en verteld worden over dit onderwerp: De GROTE Liefde, de onmogelijke liefde, verliefdheid, enz. enz.

Als je Willems programma's  een beetje kent: Het zijn niet alleen ‘zoete’ liefdesliedjes. De liefde heeft namelijk zoveel andere kanten en ook die  komen - met een vette knipoog - aan bod…..

Ook bij dit programma worden beelden geprojecteerd.

We gaan op reis en we nemen mee…Je kent het spelletje wel. Waar gaan we naar toe? Wat nemen we mee? Hoe gaan we er naar toe? Wat gaan we daar beleven, eten, spreken, enz.? Maar vooral: Wie gaat ermee? Jullie natuurlijk!

Dat is de kapstok van dit programma. Een verzameling bekende en minder bekende liedjes, allemaal in het Nederlands, maar wel over verre oorden. Parijs, Brussel, Spanje, Middellandse Zee, Rusland, Griekenland, USA, Argentenië, Mexico en nog veel meer landen komen aan bod.

Budget Bill is de reisleider, de pilot, steward en entertainer tegelijk. Want het mocht allemaal niet veel kosten…Dat vereist van de reisgenoten veel support, vooral meezingen! Maar men moet ook voor navigator spelen, want daar heeft Bill helemaal geen verstand van….

Sappige verhalen en bovendien visueel gemaakt met mooi beeldmateriaal en heel veel hoofddeksels.

Buschauffeur Willem neemt zijn gezelschap mee voor een reisje door Nederland. Het is gratis, maar….de passagiers moeten er wel iets voor doen: raadsels en puzzels oplossen, raden en zoeken naar de volgende bestemming van de bus. Degene die de meeste punten verzameld heeft, krijgt op het laatst van de busreis nog een aardig presentje.

Willem komt op met een groot, bont boeket. 

Hij zingt luisterliedjes en meezingers en vertelt bij elk lied een leuk, spannend of ontroerend verhaal. Natuurlijk zit er altijd iemand in het publiek waarop zo’n verhaal betrekking heeft. Die krijgt dan een bloem door Willem aangeboden. Zo wordt de vaas met bloemen steeds leger en leger....

De inhoud van het programma kan aangepast worden aan de gelegenheid of seizoen.

Als de lente aanbreekt, de dagen langer worden en de zon vaker door de wolken breekt, worden de meeste mensen vrolijker. Daar horen dus ook vrolijke lenteliedjes bij: Over de lammetjes in de weide, de buurvrouw die de schoonmaak gaat doen, twee geliefden die de lentekriebels krijgen, over die boer die zijn mest uit gaat rijden, over de processie, over de bouwvakkers die weer iets te fluiten hebben…

Wederom een programma met mooie geprojecteerde beelden, bekende en minder bekende liedjes en uiteraard smakelijke verhalen….

Mooi weer, reisjes, uitstapjes, strand, terrasjes, vakantieliefdes....

Wat zijn er weer veel onderwerpen om over te zingen en vertellen. Hoe we de dagen doorbrengen in de zomer, welke dingen we meemaken, enz. En natuurlijk weer veel om te laten zien. Met als laatste liedje: 't Is weer voorbij, die mooie zomer....

De bladeren vallen, storm op komst: Tijd om lekker binnen te zitten en terug te denken aan alle mooie herinneringen. Een programma met sfeervolle liedjes en beelden.

Het jaargetijde waarin ouderen niet zoveel meer buiten gaan. En toch kan het zo mooi en leuk zijn buiten: Sneeuwlandschappen, sleetje rijden, schaatsen…. Maar ook binnen kan het fijn zijn: De kachel aan en verhalen vertellen….

Een sfeervol programma met heel diverse liedjes, ingetogen maar ook hilarisch: De ouderwetse winters, Winterdorp, De Troika, De plattebuis, De smokkelaar, Winterwonderland, Griep, enz. 

Uiteraard ondersteund met prachtige geprojecteerde beelden en mooie verhalen.